Inspectie en onderhoud

De afdeling Inspectie & Onderhoud van AaboSafe inspecteert en onderhoud uw Valbeveiliging en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Of het nu gaat om een Vereniging van Eigenaren, school, ziekenhuis, industrie locatie/ fabriek of bedrijfspand, wij zullen er samen met u voor zorgen dat uw systemen en middelen blijven voldoen aan de huidige wet, - en regelgeving. Dankzij ons netwerk van erkende installateurs en inspecteurs, hebben we een landelijke dekking weten te realiseren, die voor u de zorgen wegneemt bij het inplannen van de halfjaarlijkse, jaarlijkse en sommige meerjarenplanning voor Inspectie en Onderhoud. 

Als AaboSafe zijn wij op de hoogte van de huidige wetgeving en houden wij u op de hoogte van alle wijzigingen die van invloed kunnen zijn op uw werkmethodieken. Om een goed beeld te krijgen met welke frequentie veiligheidsmiddelen geïnspecteerd en onderhouden dient te worden, raden wij u aan om contact met ons op te nemen voor een specifieke planning, afgestemd op uw veiligheidsmiddelen.
 

De wetgeving voor Service en Onderhoud van valbeveiligingssystemen:

Alle inspecties en het certificeren van valbeveiligingssystemen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de geldende wetgeving. De verplichtingen komen voort uit onder andere het Burgerlijk Wetboek (artikel 7:658 BW, 6:174 BW), de Arbowet (artikel 1a lid 1, artikel 10), het Arbobesluit (artikel 7.4a, 8.1 en 8.3) en de Woningwet (artikel 1, 5, 8, 10). Ook het Warenwetbesluit Persoonlijke Beschermingsmiddelen en dus de Europese Richtlijn 89/686/EG, inzake Persoonlijke Beschermingsmiddelen, kunnen op u van toepassing zijn.